Yasemin Yalçın kimdir, Yasemin Yalçın biyografi,

| 25 Ekim 2010 | 0 Comments

Yasemin Yalçın, (d. 1959, Malatya) Türk tiyatro oyuncusu, komedyen. Birçok film ve tiyatro oyunları bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkı ile albümde yer almıştır. Kızı Eda’nın şeker hastalığına yakalanması sonrasında oyunculuğuna ara vermiştir.Ünlü tiyatrocu İlyas İlbey’le evlenmiştir ve Fox (Türkiye)’de de Yasemince (2010, dizi) adlı programına devam etmektedir.
Filmografi
2008 Aman Annem Görmesin Kaçık Hatçe Oyuncu
2005 AB’nin Yolları Taştan Suzan Çekirdek Oyuncu
2002 Sana Bayılıyorum Oyuncu
2000 Yaseminnamecik Oyuncu
1997 İnce İnce Yasemince Kakılmış / Şuayip / Gülazer/Sürahi/Alican Oyuncu

Çekimlerine 1997 yılından itibaren başlayan ve birçok kahramanın yer aldığı komedi dizisidir.
1996 Mesela Dedik Oyuncu
1994 Yasemince Kakılmış/Gülazer/Sürahi Nine / Alican Oyuncu
1993 Haşlama Taşlama Oyuncu
1998 Varyemez Dürdane
1989 Talih Kuşu Leman Oyuncu
1987 Babamız Eğleniyor Elmas

Paylaş

Tags: , , , , , , ,

Tags: , , , , , , ,

Category: Genel

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir